A real friend

A real friendDen tredje film jeg så af samlingen “Four films to keep you awake” var “A real friend” (Adivina quién soy). En film, som stikker lidt ud fra de andre ved at have “rigtige” monstre med.

Pigen Estrella bor alene sammen med sin mor, Angela, som er sygeplejerske. Estrella er vild med gyserfilm, og da moderen ofte er væk pga. arbejdet, har Estrella rigelig tid til at se og læse alt hvad hun orker. I skolen bliver Estrella holdt udenfor af de andre børn, men hun er ligeglad, for hun har sine gode venner fra gyserfilmene, nemlig monstrene som også bliver set ned på i deres univers.

En dag dukker vampyren op og vil med Estrella hjem. Hun bliver bare glad, men da moderen møder ham, viser det sig, at han er en skikkelse fra fortiden, som Angela har gjort alt for at slippe væk fra.

Enrique Urbizu mikser i sin film virkeligheden med filmenes monstre. Som seer er det svært at vide, hvornår noget virkeligt sker, og hvornår det bare sker i Estrellas hoved. Det er en interessant blanding, og jeg synes den unge Nerea Inchausti gør det rigtig godt som Estrella.

Udover at være en udmærket gyser bruger Urbizu også filmen til at vise portrættet af en ung utilpasset pige, som ikke helt kan finde sig overens med, at moderen har et eget liv, og som samtidig kæmper sin egen kamp for at høre til. En udmærket film.

Urbizu har tidligere skrevet manuskript til bl.a. “The Ninth Gate”.

Om “A real friend”:

Instruktør: Enrique Urbizu
Udgivelsesår: 2006
Originaltitel: Adivina quién soy

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.