Atlantis af Stephen King

Atlantis af Stephen KingAtlantis består af fem sammenhængende historier, som foregår i årene 1960 til 1999. Hver historie har sin rod i 1960’erne, og Vietnamkrigen spøger i dem alle fem.

King skriver på bagsiden af bogen: “Jeg er barn af tresserne og Vietnam-krigen, og ved at skrive bogen Atlantis fik jeg udløsning for noget i mig selv, der havde ventet tålmodigt i over 30 år på at komme til udtryk … Men nu, så mange år efter, er jeg nået frem til at tro, at det ikke er godt at spekulere for meget. Jeg satte mig simpelthen ned og skrev novellen Hjerterfri i Atlantis – uden at tænke nærmere over det. Jeg skrev ikke for at udlægge og forklare en hel generation, men kun for at fornøje mig selv“.

Den første fortælling hedder “Lumpne mænd i gule frakker” og er blevet filmatiseret under titlen Hearts in Atlantis med bl.a. Anthony Hopkins på rollelisten. Den 11-årige Bobby Garfield bor alene sammen med sin mor. Hun arbejder på et lokalt ejendomsmægler kontor, og faren for længst er ude af billedet (død – og uden at efterlade sig nogen penge!), så pengene er små. Så da den nye nabo, Ted Brautigan, flytter ind og tilbyder at betale Bobby penge for at læse op fra avisen, anser Bobby det for et sandt lykketræf. Den ældre Brautigan og den unge Bobby bliver venner, men noget er efter Brautigan…

Den anden fortælling hedder “Hjerterfri i Atlantis” og foregår på Maine Universitet i 1966. Her bliver en gruppe unge fuldstændig fanget ind af kortspillet hjerterfri, selvom verden omkring dem eksploderer under Vietnamkrigen.

“Blinde Willie” og “Derfor er vi i Vietnam” er begge fortællinger om Vietnam-veteraner, som prøver at udfylde tomheden i deres liv efter krigen, og den sidste fortælling “Natten breder sine vinger” har igen Bobby Garfield som hovedperson. Han vender tilbage til barndomsbyen, Harwich  Connecticut, for at deltage i Sully-Johns begravelse og for at genopleve sommeren 1960.

Om bogen:

Originaltitel: Hearts in Atlantis
Udgivelsesår: 1999

5 tanker om “Atlantis af Stephen King

  1. Pingback: Gyseren » Efter solnedgang af Stephen King

  2. Pingback: Skidt klædte mænd med baseballbat af Morten Nis Klenø

  3. Pingback: Det mørke tårn VII: Det mørke tårn af Stephen King

  4. Pingback: Blodtørst og andre fortællinger af Stephen King

  5. Pingback: I skyggen af Udgårdsø af C.C. Thybro - Gyseren

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.