Om at skrive af Stephen King

Om at skrive af Stephen KingOm at skrive er det nærmeste Stephen King indtil videre er kommet på en selvbiografi. Her kommer han dels med gode råd til (kommende) forfattere eksemplificeret i hans eget materiale. Dels fortæller han historien om sin turbulente barndom, hvor han meget tidligt vidste, at han ville skrive, frem til nutiden hvor han bl.a. fortæller, hvordan det at skrive hjalp ham gennem den alvorlige ulykke han blev udsat for i 1999, da en bil pløjede ind i ham, mens han gik sin daglige tur.

Litteraturnu.dk skriver om Om at skrive:

“… selvom bogen egentlig er et memoir, er det metieren, der er sat i centrum. Hovedpersonen i Kings liv er ikke ham selv, men selve det at skrive. Det er det vigtigste (ud over familien – det skal han jo sige), og han forstår simpelthen ikke fabelagtige forfattere, der kun udgiver en enkelt bog i deres karrierer. For hvad bruger de så resten af tiden til? At fortælle en god historie er for King selve meningen med livet. En sådan kærlighedshistorie mellem mand og hans værk er altså værd at læse – uanset hvilken mening man måtte have om Stephen King. Det vil nok endda overraske mangen en Kingkritiker, hvor enige de viser sig at være med King, hvis de bare giver ham chancen.”

Om Om at skrive:

Originaltitel: On Writing: a memoir of the craft
Udgivelsesår: 2000

En tanke om “Om at skrive af Stephen King

  1. Pingback: Hvem er Stephen King af Kenneth Bernholm

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.