The Baby’s Room

babysroomJeg faldt over en boks med 4 spanske gysere under den fælles overskrift: Four films to keep you awake. Den første film jeg så var The baby’s room (La Habitacion del nino) – og ja, den kunne godt holde mig vågen!

En ung familie køber et stort hus i et godt kvarter til billige penge. De har da heller ikke boet der ret længe, før de begynder at høre underlige lyde. Helt galt går det, da Juan køber et babyovervågningsudstyr, hvor man ikke bare kan høre babyen, men også kan se den på en tv-skærm. Juan ser nemlig flere gange en mørk skikkelse ved babysengen, og trods alle forsøg på at indbrudssikre huset, bliver skikkelsen ved med at dukke op.

 Juan kontakter en journalistven, som fortæller, at der findes flere parallelle verdener, og advarer Juan mod at opsøge dem. Og Juan forsøger at følge hans råd – men er det allerede for sent?

Jeg har ikke set andre film af Alex de la Iglesia, men jeg skal helt sikkert se, om jeg ikke kan finde flere. Han formår virkelig at lave nogle uhyggelige scener med små midler. En af de ting, han især får mig til at gyse på, er måden han bruger blanke overflader. I starten ser man fx en lille dreng ved en vandpyt. Han ser på sit spejlbillede, men pludselig strækker spejlbilledet armene ud mod ham. Helt utroligt godt lavet. Alt i alt en film, jeg kun kan anbefale. Glæder mig meget til at se, om de tre andre er lige så gode.

Instruktør: Alex de la Iglesia
Udgivelsesår: 2006
Originaltitel: La Habitacion del nino

2 tanker om “The Baby’s Room

  1. Pingback: Gyseren » Spectre

  2. Pingback: Gyseren » X-mas tale

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.