Dawn of the dead (2004)

Dawn of the Dead 2004Der er ingen tvivl om, at Zack Snyder har fundet inspiration i både George A. Romeros zombie-trilogi og den nyere 28 dage senere. Resultatet er blevet en vellykket zombie-gyser, hvor fabelagtige special effects og en okay historie får tilskueren til at hoppe mindst et par gange.

Ana (Sarah Polley) vågner op til en sindssyg verden, da hendes mand overfaldes af naboens datter og kort efter overfalder Ana. Det lykkes Ana at slippe væk, og hun søger sammen med en lille gruppe overlevende tilflugt i et nærliggende butikscenter. Her forsøger de at få en hverdag til at fungere. Men der er spændinger i gruppen, og udenfor er der hele tiden truslen fra zombierne. Og så er der naboen, der holder til i en våbenbutik, og som er ved at løbe tør for mad.

Er man til gode splatter-effekter og effektive forskrækkelser, så er Dawn of the Dead fra 2004 en herlig lækkerbisken.

Roger Ebert skriver i sin anmeldelse af  filmen:
The contrast between this new version of “Dawn of the Dead” and the 1979 George Romero original is instructive in the ways that Hollywood has grown more skillful and less daring over the years. From a technical point of view, the new “Dawn” is slicker and more polished, and the acting is better, too. But it lacks the mordant humor of the Romero version, and although both films are mostly set inside a shopping mall, only Romero uses that as an occasion for satirical jabs at a consumer society.” Læs hele anmeldelsen her.

Om Dawn of the Dead:

Instruktør: Zack Snyder
Udgivelsesår: 2004
Tagline: When there’s no more room in hell, the dead will walk the earth

En tanke om “Dawn of the dead (2004)

  1. Pingback: Filmåret 1978

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.