Dead and Buried

Dead and BuriedJeg havde aldrig hørt om Dead and Buried og faldt over den ved et tilfælde. Et heldigt tilfælde vil jeg skynde mig at tilføje. Her er nemlig tale om en både velspillet, velskrevet og veludført gyser.

Sheriffen i den lille by Potter’s Bluff bliver mistænkelig, da en udenbys fotograf findes brændt til ukendelighed i sin ligeledes brændte bil. Kort efter sker endnu et mistænkeligt dødsfald, og igen er offeret udenbys. Sherif Gillis (James Farantino) graver sig dybere ind i sagen, og snart begynder han at tvivle på sin sunde fornuft. For pludselig dukker den døde fotograf op i levende live – som tankpasser på den lokale tankstation!

Hvad der virkelig imponerede mig, var de fremragende special effects. Filmen er fra 1981, hvor der ikke fandtes de muligheder, der gør i dag. Flere scener er bygget op omkring dukker, som er så veludførte, at jeg først opdagede, at det var dukker, da jeg så bonus-dvd’en. Det, synes jeg, er imponerende.

Sørensen Exploitation Cinema skriver bl.a. om Dead and Buried:
Det er en barsk og til tider direkte brutal horror-film der har mere tilfælles med ‘Invasion of the Body Snatchers’ (1956) og ‘The Thing’ (1982) end den har med de klassiske zombie-film. Det er ikke mange steder filmen halter, ‘Dead and Buried’ underholder fra start til slut og er forfriskende med sit utraditionelle bud på en film om de levende døde.” Læs hele anmeldelsen her

Om Dead and Buried:

Instruktør: Gary Sherman
Udgivelsesår: 1981
Tagline: It will take your breath away… all of it

2 tanker om “Dead and Buried

  1. Pingback: Gyseren » Poltergeist III - they’re back … again

  2. Pingback: Ved verdens ende af C.C. Thybro

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.