Evil Dead

Evil DeadPå coveret står Stephen King citeret for at have sagt: Den mest skræmmende film, jeg nogensinde har set. Det er nok en overdrivelse, men der er ingen tvivl om, at Evil Dead står som et mesterværk indenfor genren.

Et hold venner tager på weekend i en hytte langt ude i en skov. De har ikke været der længe, før der begynder at ske mærkelige ting, men helt galt går det, da de spiller et bånd, som en tidligere beboer af hytten har indspillet. De får vakt døde dæmoner til live, og snart må de kæmpe for livet.

Hvor Evil Dead 2 bevæger sig over i den mere humoristiske del af genren, så er etteren mere alvorligt ment. Makeup effekterne er sine steder lidt komiske efter vore dages standard, men måden at bruge kameraet på var med til at sætte nye standarder for film i det hele taget, og den virker stadig.

Bruce Campbell spiller Ash, som fortsætter i de øvrige film, og han gør det udmærket. Hans største præstation kommer dog i de efterfølgende film, hvor han får lov til at udfolde sit komiske talent. Det passer ham bedre.

Men har man ikke fået set den originale Evil Dead, så bør man ikke snyde sig selv for den oplevelse. En god og underholdende og velfilmet gyser.

Om Evil Dead:

Instruktør: Sam Raimi
Udgivelsesår: 1981

2 tanker om “Evil Dead

  1. Pingback: Gyseren » Hemligheten

  2. Pingback: Filmåret 1978

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.