Frostbite

Her er en af de film, som jeg bare ser titlen og forsiden og tænker: okay, den køber jeg – og så ved jeg egentlig slet ikke, hvad det er jeg har købt. Så da filmen begynder, og skuespillerne talte svensk, blev jeg noget overrasket. Det afholdt mig dog ikke fra at se “Frostbiten” (som originaltitlen lyder) færdig, og hvem skulle have troet, at vores svenske naboer ret faktisk kunne lave en underholdende vampyrfilm.

Filmen starter om vinteren i slutningen af 2. verdenskrig, hvor en gruppe soldater søger tilflugt i en øde hytte i en skov. De har dog ikke været der ret længe, før et mystisk væsen dukker op og begynder at slå dem ihjel. Det lykkes for soldaterne at overvinde væsnet, og så springer filmen til nutiden, hvor lægen Annika og hendes teenage datter Saga flytter til en lille landsby i Nordsverige. Annika har fået arbejde på det lokale sygehus, hvor et af hendes store idoler, professor Gerhard Beckert arbejder. Han forsker i blodsygdomme og har en særlig patient, som ingen andre kommer i nærheden af.

Saga falder også til i byen. Hun bliver venner med goth-pigen Vega, og da Vegas venner holder en kæmpefest, tager Saga med. Festen udvikler sig dog noget anderledes, end hun troede.

“Frostbite” er underholdende og sjov, og der er gode splattereffekter i. Skuespillerne er ikke så tossede, og det er da oplagt at lave en vampyrfilm i et land, hvor det er nat i flere måneder.

Instruktør: Anders Banke
Udgivelsesår: 2006
Originaltitel: Frostbiten

En tanke om “Frostbite

  1. Pingback: Vampyrens historie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.