House of Blood

House of Blood. Hentet på www.moviezoo.dkJeg faldt for “House of Blood” aka “Chain Reaction” pga. den overfede forside – som viste sig ikke at have noget som helst med indholdet af filmen at gøre! Sådan bliver jeg snydt så tit. Men trods alt er “House of Blood” ikke den værste film, jeg har set.

Det starter godt op. Vi ser en fangetransport på vej ad en øde landevej, og en personbil kører lige mod den. En sten rammer personbilens forrude, og pludselig er alt kaos. De to biler drøner sammen, og fangerne slipper ud, slår alle vagterne ihjel og tager personbilens fører – som tilfældigvis er læge – med som gidsel. En af fangerne er såret, og doktoren lover at hjælpe ham, når de finder et sted, han kan operere. Midt i ingenting falder gruppen over en hytte, som er beboet af en religiøs sekt – tror de da. For det viser sig, at beboerne er vampyrer, og de er sultne!

Selve hovedplottet er faktisk udmærket, men det skæmmer filmen, at der tydeligvis er brugt skuespillere, der ikke taler engelsk som hovedsprog. Oveni skal vampyrsektens medlemmer tale en form for gammelt engelsk, og her går det helt galt. De kan nærmest ikke udtale deres replikker uden at snuble over ordene, og det ødelægger skuespillet ret meget.

En anden uheldig detalje er, at Ittenbach så gerne vil lave en ekstra krølle på plottet – og i sin iver for at forklare denne, trækkes tempoet ud af resten af filmen, som sagtens kunne have båret sig selv.

Trods mine anker blev jeg alligevel rimeligt underholdt af “House of Blood”, der godt kan bruges en trist vinteraften, hvis der kun er fodbold i tv.

Instruktør: Olaf Ittenbach
Udgivelsesår: 2006

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.