House of wax

House of WaxI House of Wax har Paris Hilton en rolle som let-på-tråden blondine. En rolle, jeg synes, passer perfekt til hende. Og som hun til min overraskelse også udfylder udmærket. Men bortset fra det er House of Wax faktisk en helt fin gyser med både fede effekter og et rimeligt plot.

En gruppe unge mennesker er på vej til en fodboldkamp, men beslutter sig for at overnatte på en øde mark på vejen. Her fester de igennem, men da de næste morgen skal af sted, vil den ene bil ikke starte. De unge søger hjælp i en by i nærheden, hvor de ender med at gå ind i det lokale voksmuseum. De bliver også lovet hjælp, men i stedet for opdager de pludseligt, at de er ofre for et par psykotiske brødre med en hang til voksfigurer.

Skuespillet er ikke så ringe, og der er nogle virkelig seje scener i filmen. Bl.a. finder de unge en af deres kammerater dækket af voks – men stadig levende! Forsøget på at få ham ud ser ret irk ud.

Se også den originale House of Wax fra 1953

Om filmen:

Instruktør: Jaume Collet-Serra
Udgivelsesår: 2005

5 tanker om “House of wax

 1. Jannik siger:

  Wow, denne synes jeg også var skoddårlig. Måske er jeg bare ikke længere så god til teen-gysere??

 2. Morten Knudsen siger:

  Siden 2005 har jeg bare ventet på og glædet mig til at skulle se “House of Wax”. Jeg får endelig anskaffet filmen, og får lokket to af mine drenge med til at se den – Nu skal der gyses.
  45 minutter inde i filmen smutter drengene – det bliver simpelthen for uhyggeligt for dem. Faren fortsætter dog med at se filmen, og den har bestemt været ventetiden værd.
  Godt nok ligner filmen noget, som er set tidligere rent plot-mæssigt, men jeg er endnu ikke kommet dertil, hvor jeg er blevet træt af den slags. Så længe historien er fortalt på en spændende og fængslende måde, så er jeg hooked, hvilket så var tilfældet med “House of wax”.
  Der er en del creepy scener, og generelt en særdeles makaber atmosfære i filmen – så børnene er lovligt undskyldt.

 3. Jack J siger:

  Jeg købte HOUSE OF WAX (2005) på DVD tilbage i 2008 og har endelig (!!!) fået den set. Og jeg vil give Morten Knudsen ret; Filmen er på ingen måde nyskabende, men jeg var sgu godt underholdt alligevel. Der er nogle gode “kills” og hele slutningen er forfriskende herlig. Jeg tror, rigtig mange horrorfans disser den, udelukkende fordi Paris Hilton er med, og dét er trist.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.