Dawn of the dead

Dawn of the deadTi år efter George A. Romeros første zombie-film lavede han “Dawn of the dead”, hvor zombierne er ved at overtage jorden. De angriber hæmningsløst, og pga. de levendes mangel på vilje til at slå deres døde rigtigt ihjel, bliver der for mange så myndighederne til sidst mister kontrollen.

Filmen følger en gruppe på fire – to soldater, en mandlig og en kvindelig journalist – som flygter i en helikopter. De slår sig ned i et stort mall, hvor de får udryddet zombierne og lukket af, så de befinder sig i forbrugerhimlen.

En dag slutter deres idyl, da en motorcykelbande bryder ind og begynder at plyndre mall’en. Journalisten Stephen kan ikke se på, hvordan banden raserer stedet og begynder at beskyde dem, men det ender galt, og snart zombierne igen på banen.

Hvor “Night of the living dead” var meget sort, er der mere humor i “Dawn of the dead”. At se zombierne vralte rundt i varehuset i et forsøg på at finde noget tabt fra deres liv er både morsomt, men også lidt trist, for det udstiller i høj grad den materialisme, som Vesten lider under. Men igen kan jeg kun sige – se den!

Instruktør: George A. Romero
Udgivelsesår: 1978

George A. Romeros zombi-serie:

Night of the living dead – 1968
Dawn of the dead – 1978
Day of the dead – 1985
Land of the dead – 2005
Diary of the dead – 2008
Survival of the dead – 2009

7 tanker om “Dawn of the dead

  1. Pingback: Gyseren » George A. Romero

  2. Pingback: Gyseren » Diary of the dead

  3. Pingback: Gyseren » Zombi 2

  4. Pingback: Night of the living dead

  5. Pingback: Kadavermarch af Dennis Jürgensen

  6. Pingback: Horror: A Tematic History in Fiction and Film af Darryl Jones

  7. Pingback: Filmåret 1978

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.