Night of the living dead

Night of the living dead 1968Night of the living dead starter med søskendeparret Barbara og Johnny, som er på kirkegården for at ligge blomster på deres faders grav. Pludseligt overfaldes Barbara af en mærkeligt udseende mand, men det lykkes Johnny at ligge sig imellem. Johnny dør, og Barbara flygter i bilen og når et forladt hus, som hun gemmer sig i. Kort efter ankommer Ben (som er sort!). Han barrikaderer huset og er i det hele taget en yderst handlekraftig mand.

Det viser sig, at der i forvejen gemmer sig et ungt par samt et ægtepar med deres barn i kælderen. Ben og den unge mand Tom beslutter sig for at forsøge at få fat i benzin til Bens bil fra en pumpe i nærheden, men forsøget mislykkes. Kort efter dør den lille pige, og genopstår som en uskyldigt udseende barnezombi, der naturligvis har smag for menneskekød, og hvis første ofre er hendes uforstående forældre. Til sidst er der kun Ben tilbage, der må skjule sig i kælderen.

Næste morgen kommer der hjælp. Myndighederne har arrangeret klapjagt på zombierne og nationalgarden går nu gennem landet og skyder alle de zombier, de ser. Ben hører skuddene og drister sig op i stueetagen, men hjælpen er måske ikke til ham.

George A. Romeros Night of the living dead står som en ubestridt klassiker, og det at den er sort/hvid skal ikke afholde nogen fra at se den. Romero har mange krasse kommentarer til det moderne samfund heri, og derudover er zombierne helt fantastiske.

Om Night of the living dead:

Instruktør: George A. Romero
Udgivelsesår: 1968

George A. Romeros zombi-serie:

Night of the living dead – 1968
Dawn of the dead – 1978
Day of the dead – 1985
Land of the dead – 2005
Diary of the dead – 2008
Survival of the dead – 2009

15 tanker om “Night of the living dead

 1. Pingback: Gyseren » George A. Romero

 2. Pingback: Gyseren » Diary of the dead

 3. Pingback: Dawn of the dead

 4. Pingback: Personlig top 10

 5. Pingback: Kadavermarch af Dennis Jürgensen

 6. Pingback: Sorgenfri

 7. Pingback: Survival of the Dead

 8. Pingback: A History of Horror with Mark Gatiss

 9. Pingback: Patrick Leis

 10. Pingback: Filmåret 1978

 11. Pingback: Carnival of Souls

 12. Pingback: Udbrud

 13. Pingback: Udød af Ruben Greis

 14. Pingback: I lyst og død af Rikke Schubart

 15. Pingback: Ved verdens ende af C.C. Thybro

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.