Land of the dead

20 år efter sin sidste zombie-film vender George A. Romero nu tilbage med et brag af en fire. Filmen starter med et tilbageblik på før, dvs. den periode hvor zombierne begyndte at gå igen, og så går vi tilbage til nu.

Verden er befolket af zombier. Menneskene har buret sig inde i en by, der er lukket inde af floder på alle sider. Her lever overklassen i sus og dus i Green bygningen, mens de almindelige mennesker hutler sig igennem udenfor, dog stadig beskyttet af soldaterne. Forsyninger skaffes ved raids ud i oplandet, hvor zombierne ved samme lejlighed plaffes ned.

Filmens ene hovedperson, Riley, bor i byen, men ønsker at forlade den. Riley leder raidsene men gør det kun for at tjene penge til at købe en bil og komme væk fra byen. Han vil nordpå, hvor der ikke er nogen. Den anden hovedperson er zombie. Han gør oprør mod menneskenes meningsløse nedskydning af sit folk og får dem til at følge sig ind til byen, med det formål at smadre den.

Som altid er effekterne helt i top. Der er blod og splat og gode forskrækkelser for alle pengene, og Tom Savini dukker atter op i en lille rolle. Derudover er der naturligvis også den samfundskritik, som Romero altid har puttet i sine zombiefilm.

Selvom det er lykkes menneskene at overleve zombierne, har de valgt at bure sig inde i en by, hvor de lever med alle de dårlige vaner og sider, de altid har haft. Zombierne gør også det, de plejer – i starten af filmen – men de udvikler sig og lære at begå sig i det nye samfund. De gode mennesker søger alle væk fra byens slum og korruption, så Romero gør sin pointe ganske klar. Vores forbrugersamfund og vores værdier er i forfald.

Jeg er vild med Romero’s zombiefilm, og jeg er også vild med denne fjerde film. Se den…

Instruktør: George A. Romero
Udgivelsesår: 2005

George A. Romeros zombi-serie:

Night of the living dead – 1968
Dawn of the dead – 1978
Day of the dead – 1985
Land of the dead – 2005
Diary of the dead – 2008
Survival of the dead – 2009

3 tanker om “Land of the dead

  1. Pingback: Night of the living dead

  2. Pingback: Survival of the Dead

  3. Pingback: George A. Romero

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.