Rædslernes hotel

Rædslernes hotelLiza har arvet et gammelt hotel, som hun er i gang med at sætte i stand, da en række mystiske mord begynder at finde sted. Alle har forbindelse med hotellet, men Liza føler ikke, at hun har andre muligheder end at blive, på trods af en blind kvindes gentagne advarsler. Det viser sig, at hotellet er bygget på én af de syv døre til helvede, og ved et uheld er den blevet åbnet.

Lucio Fulci var en af Italiens store horrorinstruktører, men blev i sin levetid ofte overskygget af Dario Argento. Det er dog ikke helt retfærdigt. Med fx Rædslernes hotel har Fulci i hvert fald fanget min fuldstændige opmærksomhed. Filmen er fra 1981, men på trods af det er effekterne stadig troværdige. Der er blod og splat for alle pengene, og alligevel står det mest uhyggelige billede (for mig) i slutningen, hvor ikke en dråbe blod spildes!

En absolut seværdig zombi-gyser som ifølge The Lurker in the Lobby har stærke forbindelser til H. P. Lovecrafts univers. Fulci bruger i Rædslernes hotel bogen The Book of Eibon, som hører til i den mytologiske univers Lovecraft skabte med hjælp fra bl.a. Clark Ashton Smith. Det var Smith som første gange introducerede The Book of Eibon, men Lovecraft brugte den sidenhen i bl.a. The Dreams in the Witch House og i The Shadow Out of Time.

Rædslernes hotel er listet i 101 Horror Movies You Must See Before You Die, som afslutter sin omtale med ordene: “Those bothered by the logic of a scene in which a blind ghost girl can be frightened by zombies and then eaten by her (ghost?) dog may not find this film to their liking. On the other hand, those willing to surrender to the irrationality of Fulci’s baroque splatter vision are rewarded – or perhaps cursed – by what must be the closest approimation of a pure nightmare ever captured on celluloid.”

Om Rædslernes hotel:

Instruktør: Lucio Fulci
Udgivelsesår: 1981
Originaltitel: E tu vivrai nel terrore – L’aldilà

Udvalgte Lucio Fulci film:

Zombi 3 (1988)
La squartatore di New York (The New York Ripper, 1982)
Quella villa accanto al cimitero (Slagtehuset ved kirkegården, 1981)
Paura nella città dei morti viventi (Zombiernes by, 1980)
Zombi 2 (Rædslernes grønne ø, 1979)

3 tanker om “Rædslernes hotel

  1. Pingback: Gyseren » Lucio Fulci

  2. Pingback: Gyseren » Zombiernes by

  3. Pingback: Gyseren » The New York Ripper

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.