Spectre

SpectreFor nogen tid siden faldt jeg over en boks som hed: Four films to keep you awake. Alle instruktørerne var spanske, og jeg tænkte, at det kunne være en fin måde at opleve lidt anderledes gys på. Og det var det også. “Spectre” (Regreso a Moira) var den sidste af filmene jeg så, men bestemt ikke den dårligste, selvom “The baby’s room” nok må siges at være min favorit.

Tomas har levet i udlandet i mange år, men da hans kone dør og han kort efter modtager et gammelt tarokkort, tager han tilbage til Spanien for at konfrontere et minde, der har hjemsøgt ham hele livet. Som ung dreng blev han nemlig forelsket i den smukke og noget ældre Moira, og man aner, at der skete noget slemt med hende.

Opbygningen af filmen er en blanding af flashbacks til Tomas ungdom og nutidsklip, hvor Tomas forsøger at finde frem til, hvem der har sendt tarokkortet. Det er flot filmet, og udover at være en gysende fortælling, er det også historien om en ung mands første kærlighed, og om den jalousi der får folk til de forfærdeligste ting.

Instruktøren Mateo Gil har tidligere skrevet manuskript til film som “Vanilla sky” og “The sea within”.

Instruktør: Mateo Gil
Udgivelsesår: 2006
Originaltitel: Regreso a Moira

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.