Van Helsing

Van HelsingJeg indrømmer, at jeg havde glædet mig til “Van Helsing”. Ikke kun fordi Hugh Jackmann var med, men også fordi jeg synes vældig godt om Stephen Sommers mumie-film. Men desværre levede filmen ikke helt op til mine forventninger.

Hugh Jackmann spiller Van Helsing, som i denne film er en slags monsterjæger for Vatikanet. Han sendes til Transylvanien for at stoppe grev Dracula. I Transylvanien møder han sigøjnerprinsessen Anna Valerius (Kate Beckinsale), som står i spidsen for modstanden mod vampyrene. Filmen præsenterer også Frankensteins monster, dr. Jekyll og mr. Hyde og andre monstrer. Men hvor humoren var med til at gøre mumie-filmene til noget særligt, er den slet ikke på højde i “Van Helsing”.

Effekterne er for så vidt udmærkede, og historien ikke dårligere end i så mange andre gysere. Alligevel blev jeg som sagt lidt skuffet – men måske var mine forventninger bare for høje og et gensyn ændrer eventuelt på det.

Instruktør: Stephen Sommers
Udgivelsesår: 2004

2 tanker om “Van Helsing

  1. Pingback: Gyseren » Dracula (1931)

  2. Pingback: Dracula’s Daughter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.