Three extremes

Tre af Asiens bedste instruktører har slået sig sammen og lavet denne dvd med hvert deres bud på en kortfilm. Resultatet er blevet godt, og – heldigvis for mine nerver – ikke så væmmeligt, som asiatisk horror nogen gange bliver.

“Dumplings” er første film og er instrueret af Fruit Chan (Kina). Her finder en tidligere skuespillerinde vej til Mei, som laver nogle helt specielle “dumplings” (madret). Disse dumplings giver kvinderne deres ungdommelige udseende igen – men ingredienserne er ikke nogen, du kan købe hos en almindelig slagter.

Film to er “Cut” af Chan-wook Park (Sydkorea). Her kommer en populær filminstruktør hjem og finder sin kone taget som gidsel af en sindssyg mand, der er vildt jaloux over alt det, han ikke har. Instruktøren får valget at slå et uskyldigt barn ihjel for at redde sin kones liv.

Sidste film (og den svageste efter min mening) er “Box” af Takashi Miike (“Imprint”). En kvindelig forfatter har svært ved at slippe sin tvillingesøsters død for mange år siden, og har gentagne mareridt om at blive levende begravet.

Instruktør: Takashi Miike, Fruit Chan og Chan-wook Park
Udgivelsesår: 2005
Originaltitel: Saam gaang yi

2 tanker om “Three extremes

  1. Pingback: Takashi Miike

  2. Pingback: Hideo Nakata

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.