Wilderness

For et par dage siden så jeg en rigtig dårlig film “Silent Scream” (originaltitel “The Retreat”) om en gruppe psykologistuderende, som tog ud i en skov og blev massakreret en for en. Handlingen i “Wilderness” er ikke meget anderledes, men det er kvaliteten til gengæld!

Filmen starter i et ungdomsfængsel, hvor drengene sover på fælles sovesal, og hvor sociopaten Steve styrer tropperne og står i spidsen for forfølgelsen af de to svageste af drengene, Lindsay og Dave. En dag bukker Dave under for presset og begår selvmord. For at lære de øvrige drenge en lektie, bliver de sendt til en øde ø, hvor de skal lære overlevelse og rehabiliteres.

Men øen er alligevel ikke øde. Pludselig forsvinder en af drengene, mens han henter vand, og kort efter bliver vagten Jed overfaldet og dør på en måde, som jeg ikke vil afsløre her, men som var ret voldsom – og godt lavet. Og herefter begynder mordene først for alvor.

På øen er også en gruppe piger fra en anden ungdomsinstitution, og de to grupper slår sig sammen for at overleve, men de nye piger i gruppen skaber gnidninger i drengenes hierarki.

Der er to grunde til, at “Wilderness” er uendelig meget bedre end “Silent Scream”. Dels er oplægget bedre. Starten i ungdomsfængslet er barsk og uhyggeligt, men 100 % realistisk og troværdigt. Dels er skuespillet i høj klasse. Jed (Sean Pertwee), som spiller vagten, har også været med i bl.a. “Dog soldiers”, og han er altid god som en halvpsykopat. Stephen Wight, der spiller sociopaten Steve, er mere end overbevisende. Til sidst ønskede jeg bare, at han måtte få den mest grusomme død af dem alle, for så modbydelig er han i filmen. Men også de øvrige unge spiller godt, og det alene løfter “Wilderness” over mange b-film.

Selvom der ikke er meget mere realisme i måden, de unge bliver slået ihjel på, så er der dog alligevel lidt. Det er ikke et usårligt monster, de står overfor, og i perioder er det i virkeligheden mest dem selv, de kæmper mod. Så også her vinder “Wilderness” klart over “Silent Scream” – og mange andre slasher film i øvrigt.

Michael J. Bassett har instrueret “Wilderness”. Tidligere har han også lavet “Deathwatch“, som jeg også var ret begejstret for.

Instruktør: Michael J. Basset
Udgivelsesår: 2006

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.