Tunnellen af Patrick Leis

Tunnellen af Patrick LeisSynd og ondskab er hovedtemaerne i Patrick Leis’ novellesamling Tunnellen med undertitlen Nemesis-noveller.

Nemesis betyder skæbnens retfærdige gengældelse, og i novellesamlingen her forsøger Patrick Leis at komme ind under huden på ondskab og synd og de konsekvenser, det medfører.

De seks noveller er en blanding af realistiske fortællinger og historier med et overnaturligt indhold uden andet til fælles, end at de kigger nærmere på det onde.

Første novelle ”Under egen” handler om familien, der har et gammelt galgetræ i haven. Den yngste søn er bange for træet, men forældrene tager ham ikke alvorlig. Det kommer de senere til at fortryde.

En anden historie handler om pigen, som siger ja tak til et lift og ender med at blive voldtaget. En voldtægt, der sætter gang i en hævnlavine.

Novellen ”Sorteper” har en herlig ironisk slutning, men min yndlingshistorie er titelnovellen ”Tunnellen”. Her følger vi Sander, en stakkel med psykiske problemer og en moderbinding ud over det almindelige, i hans anstrengelser for at finde sin barndomskærlighed. Desværre har Sander også en skyggeside, som fører ham ind i mørket.

Patrick Leis virker i denne novellesamling lidt mere “seriøs”, end i hans tidligere romaner. Han har nogle interessante betragtninger og prøver at gå mere seriøst ind i begrebet ondskab end tidligere, og det virker udmærket. Jeg kan godt lide hans splattede zombi-romaner, men det er også altid sjovt at se nye sider af en god forfatter.

Sproget er letlæst, men persontegningerne er lidt for flade til rigtig at vække medlidenhed/vrede/glæde osv. hos læseren. Alligevel synes jeg, at samlingen trods alt er vellykket, så tag med på en tur ind i det mørke i mennesket.

Nogle steder er skyggerne dybere end de burde være, alle rum har et sted hvor skyggerne er mørkest, og der skal man ikke kikke hen.”

Læs mere på Patrick Leis hjemmeside

Andre bøger af Patrick Leis:

Necropolis – de levende døde, 2016 (2008)
Julefandens hævn, 2016
Udrensning, 2015
Hvisken fra dybet, 2013
Kafkalatte, 2013
Sort vand, 2012
Camp 41: Heksehammeren, 2011
Camp 41: Reservatet, 2011
Når mørket kommer, 2007
Psykonauten, 2007
Pax immortalis, 2006
Imitator, 2005
Requiem, 2003
De kom fra Blodsumpen 2, 2001 (med Dennis Jürgensen)
Jagtmarken, 1998
Bag masken, 1995

Om Tunnellen:

Udgivelsesår: 2003
Forlag: Tellus, 143 sider

2 tanker om “Tunnellen af Patrick Leis

  1. Pingback: Patrick Leis

  2. Pingback: Lemlæstet af Jonas Wilmann

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.