Ondskabens hjerte af Chelsea Cain

Ondskabens hjerte af Chelsea CainOndskabens hjerte er mere en thriller end en gyser, men den indeholder en af de mest psykopatiske seriemordere, jeg overhovedet kan forestille mig, så den får et ord med her på siden alligevel.

For et par år siden arbejdede politiet på at fange en seriemorder kaldet Skønhedsmorderen. Lederen af efterforskerholdet var Archie Sheridan, som under opklaringen selv blev fanget af Skønhedsmorderen – Gretchen Lowell – og tortureret, dræbt og genoplivet. Gretchen sidder nu i fængsel, men Archie er aldrig kommet over oplevelsen.

En ny seriemorder er løs, og politiet har brug for Archies kompetencer. Han stiller op under betingelse af, at journalisten Susan Ward følger opklaringen. Det går snart op for Susan, at der er en bagtanke med, at hun skal skrive artiklerne om Archie og opklaringen, men hvilken får læseren først præsenteret til allersidst.

Ind i mellem opklaringen af den nye sag får vi tilbageblik på de dage, Archie blev holdt fanget af Gretchen Lovell, og her tegner Chelsea Cain et billede af en stjerne-psykopat, som kan skræmme livet af selv de mest hårdhudede. Gretchen er smuk som en drøm, men lever kun for at forvolde andre mennesker smerte og død, og hun er skræmmende i sekvenserne i kælderen.

Ondskabens hjerte er en spændende thriller med et godt plot og nogle interessante hovedpersoner. Selvfølgelig er det set før med en politimand, der har overlevet mødet med en psykopat og nu bærer rundt på fortidens ar (Thomas Harris og Giorgio Faletti for blot at nævne et par stykker som har brugt idéen), men Chelsea Cain gør Archie interessant på sin måde, og jeg synes, hun præsterer en velskrevet og superspændende historie.

Ondskabens hjerte er indtil videre Chelsea Cains eneste danske udgivelse, men på engelsk findes også “Sweetheart”, som også har Archie og Gretchen på rollelisten.

Besøg Chelsea Cains hjemmeside

Om Ondskabens hjerte:

Udgivelsesår: 2007
Forlag: Aschehoug, 336 sider
Originaltitel: Heartsick

2 tanker om “Ondskabens hjerte af Chelsea Cain

  1. Pingback: Suffløren af Donato Carrisi

  2. Pingback: Mørk treenighed af Karin Slaughter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.