Tales of terror

Tales of TerrorTales of Terror er en lille Poe perle er fra 1962 og består af 3 korte film baseret på noveller af Edgar Allan Poe. Roger Corman har instrueret, og Richard Matheson står for manuskripterne.

Den første film “Morella” handler om en ung kvinde, som efter mange år tager kontakt til sin far. Hun blev sendt bort som ganske ung, da hendes mor døde. Og faren har altid betragtet hende som skyldig i sin hustrus død. Men da Leonora kommer hjem, indser faren, at hun ikke kan være skyldig – for blot at opdage, at hans hustru ikke vil vedblive at være død …

I “Den sorte kat” opdager Montressor, at hans hustru er ham utro, og han begraver dem begge bag en mur i sin kælder. Noget tid efter dukker politiet op, men Montressor tager det helt roligt – for hvem kan dog finde ligene bag den falske mur? Men snart lyder en frygtelig klagen. Montressor har muret sin hustrus kat inde sammen med ligene, og nu sladrer den med sin mijaven.

I sidste historie “Valdemar” modtager en syg mand sin dødsdom. Han bliver hypnotiseret fri for smerterne og lover at fortælle om, hvordan det er at “gå over på den anden side”. Men hyponotisøren har andre planer og undlader at lade Mr. Valdemar dø som aftalt. I stedet for forsøger han at tvinge Valdemars hustru til at gifte sig med ham, men Mr. Valdemar kan stadig kaldes tilbage fra de døde.

Tales of Terror er ikke tre uhyggelige historier set i nutidens lys, men de er charmerende fortalt. Og så er det ganske underholdende at se Vincent Price i de tre roller som Mr. Locke, Mr. Fortunato og Mr. Valdemar.

Vil du læse novellerne, så grib fat i Klims flotte jubilæumssamling Edgar Allan Poe – Samlede fortællinger, hvor alle hans noveller og fortællinger er at finde.

Om filmen:

Instruktør: Roger Corman
Udgivelsesår: 1962

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.