Vacancy

Jeg læste Janus anmeldelse af “Vacancy” på horrorsiden.dk for flere måneder siden, men havde lidt svært ved at tage mig sammen til at se den, fordi Kate Beckinsale har den ene hovedrolle, og hende har jeg det lidt svært med. Heldigvis tog jeg mig dog sammen her i weekenden, for hvilken intens og skræmmende oplevelse.

Amy og David Fox er på vej hjem efter et besøg hos hendes forældre. Mens Amy sover, beslutter David sig for at forlade hovedvejen og tage en genvej, men desværre viser genvejen sig at føre dem langt ud i ingenting. Da bilen oveni bryder sammen, beslutter de sig for at overnatte på det nærliggende Pinewood motel, mens de venter på, at det tilknyttede autoværksted åbner næste morgen. Men der er lang tid til daggry, når man ufrivilligt er blevet deltagere i en snuff-film.

Jeg har ikke set nogen af Nimrod Antals tidligere film, men der er ingen tvivl om, at de står på min liste nu. Han formår at skabe en klaustrofobisk og intens stemning hele filmen igennem, som flere gange var ved at skræmme mig ud af stolen. Hele situationen på motellet er på en gang surrealistisk men samtidig dybt troværdig, og skuespillet er helt i top.

Amy og David har store problemer i deres ægteskab, men da de pludselig står i en situation, hvor deres liv er på spil, opdager de, at de stadig har følelser for hinanden, og det giver dem styrke til at handle. Både Beckinsale og Wilson gør det rigtig godt, og heldigvis har Beckinsale ingen særlige kampsportsevner her i filmen 🙂

Nimrod Antal har udtalt, at han var stærkt inspireret af Alfred Hitchcocks “Psycho”, og som hos Hitchcock er vægten da også hovedsageligt på suspense fremfor den udpenslede vold og splatter. Det virker fremragende, og jeg kan kun anbefale at bruge en aften på Pinewood motel.

Instruktør: Nimrod Antal
Udgivelsesår: 2007

4 tanker om “Vacancy

  1. Jannik siger:

    Nej, jeg synes også at denne film er vildt skuffende. Starter godt, men midt inde i bliver det en ny The Strangers, for derefter at blive metervare-Hollywood.
    Igen, se i stedet Ils/Them.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.