KM 31

KM 31Agata og Catalina er tvillinger. En nat bliver Agata kørt ned. Hun overlever, men ligger i koma. Catalina føler med det samme, at noget er galt. Hun begynder at høre en kvindestemme, som græder, og ser flere gange en lille dreng følge efter sig.

Sammen med Agatas kæreste Omar og vennen Nuno sætter hun sig for at undersøge, hvad der skete den nat, og de finder snart ud af, at strækningen ved skiltet KM 31 oplever ualmindeligt mange dødsfald.

Jeg har ikke tidligere set film af den mexicanske instruktør, men i “KM 31” viser han i hvert gode takter. Flere gange fik han mig næsten til at hoppe ud af stolen, og især brugen af den lille dreng, som dukker op, er rigtig godt lavet – måske har han skelet til Takashi Shimizu’s “Ju-on”, men pyt skidt – det virker alligevel.

Hvad jeg ikke synes virkede så godt, var valget af Agata/Catalina (spillet af Iliana Fox). Det meste af filmen spærrer hun bare øjnene vidt op, og det er så hendes måde at spille angst på. Der synes jeg, at en skuespiller som Cecile de France i “Haute tension” formår at bringe meget mere liv – og rædsel – ind i sit spil.

Instruktør: Rigoberto Castañeda
Udgivelsesår: 2006

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.