Unrest

Unrest“Unrest” har en fed forside, og da jeg mindedes at have læst en okay omtale af den på horrorsiden.dk, snuppede jeg den med hjem fra Stereo Studie for en 50,- Og her er bestemt også tale om en ganske habil gyser.

En gruppe medicinstuderende skal foretage deres første obduktion. Alison kommer i en gruppe med de tre fyre: Carlos, Rick og Brian, som obducerer en kvinde, de hurtigt døber Norma. Men meget hurtigt får Alison en fornemmelse af, at noget er galt omkring kvindens død, og selvom de andre tre slår det hen, begynder der at ske mystiske ting med folk, der har haft forbindelse med liget. Og da Ricks forlovede dør efter at have rørt Norma, beslutter Alison sig for at finde ud af, hvem Norma var, og hvorfor hun er endt i obduktionslokalet.

Der er nogen ting, jeg synes fungerer godt i filmen. Åbningsscenen hvor kameraet helt tæt følger en kvindes øjne, mens hun ser rundt, er helt utrolig ubehagelig. Og hvorfor kan jeg egentlig ikke forklare, men hun ser helt vanvittig ud og rigtig skræmmende. Også underlægningsmusikken er ret uhyggelig. Meget af tiden er det den, som får pulsen op, for generelt underspiller instruktøren de blodige scener, så det i stedet er suspensen, der driver historien af sted. Det er super godt.

Til gengæld var jeg ikke så begejstret for Corri English i rollen som Alison. Hun er næsten for handlekraftig og for helteagtig, selvom jeg ellers generelt synes, at det er herligt med en gyser, hvor kvinderne kan andet end at skrige lungerne ud. Men her synes jeg, at der overspilles en anelse.

Generelt synes jeg dog, at “Unrest” er udmærket underholdning til en stille søndag, og det er jo altid fedt at se en film, hvor en af hovedpersonerne er et lig, som iøvrigt er sminket død-uhyggeligt!

Instruktør: Jason Todd Ipson
Udgivelsesår: 2006

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.