Glimt

GlimtGlimt er en dansk gyser udgivet af FuldFartFilm på et 25.000 kroners budget. Det synes jeg er imponerende! Især fordi den faktisk et langt stykke hen ad vejen er ganske god.

Morten er medicinstuderende og forlovet med japanske Reiko. En dag finder han hende død i badekarret. Det ligner selvmord, men snart begynder der at ske mystiske ting. Morten synes, han ser Reiko, og et gammelt nodehæfte bliver ved med at dukke op. Så opsøger Reikos bror Morten og fortæller ham om en gammel japansk legende. To børn leger ved en flod, da en mand dukker op og dræber den lille pige. Hun begynder at hjemsøge hele hans familie, og først når en fra morderens familie er blevet dræbt, vil de atter få ro. Men er Reiko blevet myrdet? Og hvem står så bag?

Man kan selvfølgelig godt se, at det er en lavbudget film. Men eftersom instruktør Nicolas Russell Bennetzen ikke går efter voldsomme splattereffekter, men i stedet bruger lyd og klipning så bliver den faktisk ganske uhyggelig ind i mellem alligevel.

Hovedrollen spilles af Elias Eliot, som helt klart leverer den bedste præstation, og er overbevisende som Morten. De øvrige skuespillere virker knap så professionelle, men filmen hænger alligevel pænt sammen.

Nicolas Russell Bennetzen er tydeligt inspireret af den asiatiske horrorfilms-bølge fra de senere år, så kan man ikke lide den form for uhygge, vil man ikke kunne lide Glimt. Men det kan jeg heldigvis! Så prøv en dansk japansk inspireret gyser 🙂

Læs mere på filmens hjemmeside

Også omtalt på horrorsiden.dk

Om Glimt:

Instruktør: Nicolas Russell Bennetzen
Udgivelsesår: 2007

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.