Fragile

FragileHospitalet Mercy Falls på øen Wight Island skal lukkes, og patienterne overføres til øens andet hospital. Men en togulykke fylder det nye hospital op, og en lille gruppe børn må derfor blive lidt længere i Mercy Falls. Sygeplejersken Amy (Calista Flockhart) bliver ansat som natsygeplejerske for børnene, indtil de kan flyttes.

Allerede den første nat oplever Amy mystiske ting på hospitalet, og jo mere hun lærer pigen Maggie at kende, jo mere går det op for hende, at noget er helt galt på Mercy Falls. Men ingen tager notits af hendes bange anelser, og hendes baggrund taler også imod hende.

Jaume Balagueró har tidligere bl.a. instrueret [REC] som også er anmeldt på horrorsiden.dk, samt en film i serien “Películas para no dormir” med titlen Para entrar a vivir.

Fragile starter godt ud. Især åbningsscenen i børnenes sovesal, hvor en lille dreng pludselig skriger hjerteskærende, fordi hans ben er brækket, mens han ligger ganske stille i sin seng og sover, er uhyggelig og godt lavet. Mod slutningen falder Balagueró desværre i fælden med “more is much better“. Han går helt amok med skrækeffekter, som i stedet for at være uhyggelige bare er trælse.

Jeg er ikke ret vild med Calista Flockhart, som i denne film ser konstant trist ud. Hun udfylder dog sin rolle udmærket, så jeg tror bare, at det er mine personlige fordomme, som spiller ind. Til gengæld så jeg med glæde, at Ivana Baquero (Pans labyrint og X-mas tale har en lille rolle. Hende ville jeg godt have set i rollen som Maggie i stedet, men måske taler Ivana ikke engelsk.

Selvom Fragile ikke er 100% vellykket, så er den dog endnu et eksempel på, at spanske instruktører bestemt har noget at byde på, når det gælder horror.

Om filmen:

Instruktør: Jaume Balagueró
Udgivelsesår: 2005
Originaltitel: Frágiles

En tanke om “Fragile

  1. Janus siger:

    Jeg må indrømme, at Flockhart også ødelagde den lidt for mig. Og så syntes jeg, at den gik lidt fra hinanden hen mod slutningen, selv om den startede rigtig godt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.