Varulve (The Howling)

The howlingNyhedsværten Karen White (Dee Wallace) er blevet kontaktet af en seriemorder, som ønsker at mødes med hende. Karen går med til det, og bliver naturligvis overvåget af både politi og tv-kollegaer. Alligevel er det lige ved at gå galt, da Karen møder den mystiske morder i en pornobiograf. Politiet dukker dog op og skyder morderen, og bagefter husker Karen ingenting. Det kniber hende også at passe sit arbejde, og hun bliver derfor sendt op til Kolonien – et rekreationssted, som den til tv-stationen tilknyttede psykiater dr. Waggner (Patrick Macnee) står for.

Sammen med manden Bill (Christopher Stone) tager Karen af sted, men de har ikke været længe på stedet, før Karen begynder at føle, at noget er galt. Da Bill også bliver overfaldet af en ulv, og hun bagefter får mistanke til, at han er hende utro med en af koloniens beboere, får hun nok og ringer til sin kollega, Terry (Belinda Balaski). Hun har i mellemtiden efterforsket den mystiske seriemorder – hvis lig nu er forsvundet fra lighuset!

Terry kommer op til kolonien, hvor hun finder ud af, at seriemorderen højest sandsynligt stammer fra. Så bliver hun overfaldet, og selvom hun i første omgang slipper væk og får tilkaldt sin kæreste, er det alt for sent, da han når frem. Nu er der kun ham og Karen tilbage blandt en flok varulve…

The howling har nogle forvandlingsscener, som var fantastiske for tiden, men som i dag virker knap så overbevisende. Samtidig er filmen meget 80’er agtig i sin fremtræden, så selvom jeg egentlig gerne vil synes om den, så måtte jeg ind i mellem tage mig i at tænke “kom nu videre!!!” Når det er sagt, så er det alligevel en ganske underholdende film, for tanken om at varulve går i terapi for at få det bedre er vist ikke set før.

Joe Dantes The howling må – trods mine anker – betegnes som en klassiker. Han har også tydeligvis ønsket at hylde genren bl.a. med sine personers navne. Karens veninde, Terry Fisher, er f.eks. opkaldt efter instruktøren Terence Fisher, som lavede Dracula i 1958. Figuren dr. Waggner er også opkaldt efter en instruktør, nemlig George Waggner som instruerede The Wolfman i 1941, og figuren Erle er opkaldt efter instruktøren Erle Kenton, der bl.a. instruerede House of Frankenstein i 1944 og House of Dracula i 1945. Find flere selv …

Om The howling:

Instruktør: Joe Dante
Udgivelsesår: 1981
Originaltitel: The Howling

Serien:

The Howling, 1981 – D: Joe Dante
Howling II: Stirba – Werewolf Bitch, 1985 – D: Philippe Mora
Howling III, 1987 – D: Philippe Mora
Howling IV: The Original Nightmare, 1988 – D: John Hough
Howling V: The Rebirth, 1989 – D: Neal Sundstrom
Howling VI: The Freaks, 1991 – D: Hope Perello
Howling: New Moon Rising, 1995 – D: Clive Turner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.