Randolph Carters Erklæring af H. P. Lovecraft

Randolph Carter tager med sin gode ven Harley Warren til en gammel kirkegård tæt ved Big Cypress-sumpen. Warren er en belæst mand, især indenfor de forbudte studier, hvor han har en stor samling sjældne og sære bøger. Carter ved ikke præcist, hvad de skal på kirkegården, og Warren vil ikke lade ham komme med, da han begiver sig ned i en gravkammer. Carter skal blive oppe på jorden og holde kontakten gennem en telefon som Warren tager med.

Men Warren har ikke været borte længe, før han udstøder en skælvende hvisken mere ildevarslende end et højt skrig: “Gud! Hvis du kunne se, hvad jeg ser! Carter, det er frygteligt – uhyrligt – ufatteligt!”

H. P. Lovecraft fortæller Randolph Carters Erklæring som et vidnesbyrd formentlig afgivet under en retssag. Carter kan ikke huske meget af begivenhederne den nat, og det er sikkert sundt, for slutningen antyder, at noget udenfor menneskelig forståen ligger gemt i mørket under kirkegården. Novellen er her læst i “Klassiske Makabre Historier“.

Om Randolph Carters Erklæring:

Originaltitel: The Statement of Randolph Carter
Udgivelsesår: 1919

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.