Safety behind Bars/The heart’s desire af Robert Kirkman

Jeg er kommet til volume 3 og 4 i Robert Kirkmans tegneserie “The walking dead”. I volume 2 blev Rick og gruppen smidt ud fra Hershels farm, og finder et forladt fængsel. Dvs. helt forladt er det nu ikke, for naturligvis myldrer det med zombier. Men gruppen beslutter sig alligevel for at give stedet en chance, fordi det er let at lukke af for omverdenen og sandsynligvis har masser af fødevarer på lager. Rick beslutter sig for at tilbyde Hershel og hans familie plads i fængslet. Dels fordi de har brug for deres landbrugsviden, men også fordi han mener, det er sikrer for dem.

I fængslet finder de også 4 indsatte, og Ricks kone Lori er meget opsat på, at de ikke skal have lov til at gå frit rundt i gruppen. Hun bliver nedstemt, men så sker et mord og stemningen vender. Gruppen er sikre på, at det er en af de indsatte. De er til gengæld overbeviste om, at det er en fra gruppen.

Nu begynder Robert Kirkman at se på, hvordan vi mon genindretter samfundet, når der igen begynder at være lidt stabilitet. Hvor gruppen tidligere har støttet sig meget til én stærk leder, begynder der nu at ske opbrud mod den styreform. Kirkman ser også på temaer som hævn og retsfølelse, og så begynder der også at ske brud mellem personerne i gruppen. Og hvad sker der ved det?

Robert Kirkman holder stilen fra de første to bind, og selvom jeg stadig ikke synes, at Charlie Adlard laver helt så gode tegninger som Tony Moore, så vænner jeg mig mere og mere til dem, og synes de underbygger historien aldeles udmærket. Så har du endnu ikke læst “The walking dead” er der ingen grund til ikke at kaste sig over dem nu.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.