Huset – gyserhistorier af Steen Langstrup

Huset af Steen LangstrupTidligere var det gamle mennesker og blinde, som hørte lydbøger, men sådan er det ikke mere. Indenfor de seneste år er lydbøger blevet allemandseje. Folk hører dem, når de kører på arbejde, når de løber en tur, når de støvsuger eller når de ligger på stranden og slikker sol, og priserne er også kommet ned i et overkommeligt leje. Nu koster en lydbog ikke nødvendigvis mere end en paperback. Jeg var ikke rigtig røget med på bølgen, men så fik jeg fat i to lydbøger med noveller af Steen Langstrup.

Indtil videre har jeg fået hørt Huset, som indeholder novellerne “Huset”, “Under byen” og “Indbrud”. De har tidligere været udgivet i novellesamlingen 9 før døden fra 2001 og er bestemt et genhør værd.

“Huset” er en lille tæt fortælling, om pigen som er på vej ud i verden og tilbringer en uvejrsnat i et forladt hus. Men huset gemmer en hemmelighed. “Under byen” tager udgangspunkt i et bankrøveri, hvor røverne efterfølgende flygter via kloaknettet. Men kloaknettet bliver bare ved og ved, og huser noget stort og sultent. Sidste novelle “Indbrud” er en stemningsmættet fortælling om angst. Om at vågne op midt om natten til en mærkelig lyd. Om angsten for mørket. Om forsøget på at overbevise sig selv om, at der ikke er noget i lejligheden med dig. Men hvad nu hvis der alligevel er!

Jeg syntes, at alle tre noveller var superspændende i bogform, og heldigvis fungerer de også godt på lydbog med Signe Skov og Ole Boisens stemmer. Og hvor de to første noveller er gode, så er “Indbrud” simpelthen suveræn. Historiens allersidste linje står nærmest printet i min hukommelse, og det varer nok lige lidt, før jeg får vejret igen.

Lyt også til “Alene og et let offer

Læs mere på Steen Langstrups hjemmeside.

2 tanker om “Huset – gyserhistorier af Steen Langstrup

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.