18 sekunder af George D. Shuman

18 sekunder af George D. Shuman18 sekunder er en vellykket thriller om Earl Sykes, en ualmindelig klam seriemorder, som gemmer sine ofre et ualmindeligt klamt sted.

Sherry Moore har en usædvanlig evne. Hun kan se de sidste 18 sekunder af en afdøds minder, hvis hun rører ved dem. Minderne kan ind i mellem bruges til at hjælpe med opklaringen af forbrydelser, og det er netop en forbrydelse, der bringer Sherry til byen Wildwood i New Jersey.

I 70’erne forsvandt en række unge piger. Det blev aldrig opklaret, hvad der skete med dem, men nu er der igen begyndt at forsvinde piger. Samtidig falder en pensioneret politichef ned af trappen på sit plejehjem og dør, og flere hundrede kilometer væk bliver hans voksne datter skudt i sin butik. Det hele falder sammen med, at Earl Sykes, som i sin tid blev dømt for at køre fuld og skæv ind i en skolebus og forårsage 17 menneskers død, bliver prøveløsladt fra fængslet. Og Earl har noget at gøre færdigt.

George D. Shuman har tidligere arbejdet som betjent i 20 år i Washington DC, og det mærkes, at han kender noget til politiets jargon og arbejdsmetoder. Plottet er velfungerende, og især opklaringsarbejdet er godt beskrevet. Min eneste anke til historien er, at han blander en kærlighedshistorie ind, som jeg synes er ret ligegyldig for plottets udvikling. På trods af det er 18 sekunder en underholdende thriller til et par timers afslapning.

Om 18 sekunder:

Udgivelsesår: 2008
Forlag: Jentas, 381 sider

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.