Alene og et let offer af Steen Langstrup

Alene og et let offer af Steen Langstrup
Steen Langstrup er et velkendt navn i dansk gys med romaner som Kat, Pyromania og Fluernes hvisken på CV’et . Da han i 2001 udgav novellesamlingen 9 før døden demonstrerede han, at han også har styr på novellens stramme komposition.

For nogen tid siden skrev jeg om den ene af de to lydbøger, der netop er udkommet med et udvalg af novellerne fra 9 før døden. Nu har jeg også fået lyttet til den anden Alene og et let offer, og den holder standarden. De tre noveller er igen læst op af Signe Skov og Ole Boisen.

Den første historie er “Alene og et let offer”, og handler om Sille, som blaffer på en øde landevej. Hun bliver samlet op, men snart går det op for hende, at den venlige bilist har skumle bagtanker. I “Madding til en haj” følger vi de tre kammerater, som har lånt en speedbåd og nu skal ud og fange hajer. I starten er det sjov og ballade, men så dukker der noget op. I den sidste historie “Elizabeth” opsøger hovedpersonen en gammel ven, som viser sig at være helt anderledes, end sidst de sås. Måske nærmest besat?

Det gode ved alle tre noveller er, at selvom historien måske til at begynde med virker som en lige ud af landevejen novelle, så indlægger Langstrup lige et twist til sidst, så historien vendes mere eller mindre på hovedet. Det fungerer både på skrift og som lydbog, så brug en god times tid i selskab med manden, som er blevet kaldt Danmarks gyserkonge nr. 1.

Lyt også til “Huset

Læs mere på Steen Langstrups hjemmeside

Indhold:

Alene og et let offer
Madding til en haj
Elizabeth

Udvalgte bøger af Steen Langstrup:

Kat – ondskaben lurer i regnen
Blodets nætter
Pyromania
Forvandling
Fluernes hvisken
9 før døden
Poe – 4 makabre hyldelster
Den hvilende ondskab – Plantagen 1
Intet er, som du tror – Plantagen 2
Porten til Helvede – Plantagen 3
Alt det hun ville ønske hun ikke forstod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.