Spawn

Jeg har lige genset “Spawn”, som jeg så for over 10 år siden og dengang syntes var helt fantastisk! Og ak ja, man må sige, at der er sket noget med special effects siden, så den del af gensynet var ikke ubetinget lykkelig. Men historien er stadig underholdende, og især figuren Klovn er nærmest hele filmen værd.

Al Simmons er lejemorder for regeringen, men bliver snydt af sin chef Jason Wynn, som selv er ude på at overtage verdensherredømmet. Wynn bliver til gengæld snydt af Helvedes udsending Klovn, som ud ad til er partner med Wynn, men egentlig mest pønser på hans død. Wynn slår Simmons ihjel, og Simmons ryger i Helvede. Her får han lovning på at se sin hustru Wanda igen, hvis han vil stå i spidsen for Helvedes hær i kampen om jorden og menneskenes sjæle. Det siger Simmons ja til, men da han igen står på jorden som Spawn, har han stadig et valg.

“Spawn” bygger på tegneseriefiguren af Todd McFarlane, og selvom årene har været hårde ved filmens special effects, så er “Spawn” stadig ganske underholdende. Især hvis man kan lide den tegneserie-agtige stil, den er filmet i. Og så er det jo stadig lidt usædvanligt at se en sort superhelt.

Instruktør: Mark A. Z. Dippé
Udgivelsesår: 1997

2 tanker om “Spawn

  1. Janus siger:

    Så vidt jeg husker, er det ikke kun årene, der har været grumme ved Spawns special effects – de var vist heller ikke særligt fede dengang. Husker især nogle scener med filmens “Satan”, der var direkte pinlige.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.