Vikaren

Vikaren

Vikaren er Ole Bornedals gensyn med gysergenren efter hans fremragende gennembrudsfilm Nattevagten fra 1994.

Paprika Steen spiller skolelæreren Ulla Harms, som bliver vikar for en 6. klasse. Der går dog ikke længe, før børnene finder ud af, at hun ikke er helt almindelig. Men selvom de klager deres nød til forældrene, så hører disse selvfølgelig ikke efter. Og det ender med, at Ulla Harms får alle børnene med på en studietur til Paris – som i virkeligheden fører et helt andet sted hen. For Ulla Harms er nemlig slet ikke et menneske …

Paprika Steen er rigtig god i rollen som Ulla Harms, og jeg holder meget af, at hun lander i en burhønsefarm, da hun ankommer til jorden. Faktisk indgår der høns i flere af scenerne, og det vælger jeg at se som en klar hyldest til Tobe Hoopers Motorsavsmassakren, men det er måske at læse for meget ind i filmen 🙂

En af mine kollegaer så den sammen med sin 11-årige søn, og de havde en herlig oplevelse med filmen. Så går man til den med sjove briller på, så er Vikaren et udmærket bud til lidt aftenunderholdning. Bare du ikke forventer at blive bange.

Om Vikaren:

Instruktør: Ole Bornedal
Udgivelsesår: 2007

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.