Gys ved juletid

Gys ved juletidNu er det blevet december, og selvom jeg ikke har fået hængt nisser op eller lavet konfekt, så har jeg i hvert fald fået læst en hyggelig jule-antologi.

Gys ved juletid er en samling uhyggelige julefortællinger mest for børn, men jeg følte mig nu godt underholdt alligevel. Den første novelle hedder “Følgesvenden” og er skrevet af Susan Price. Hovedpersonen er pigen Rose, hvis forældre lige er blevet skilt. Hun bliver boende ved faren, men ville helst at forældrene fandt sammen igen. Juleaften beder hun hylden om at få moren tilbage (hyldetræer har nemlig magiske kræfter), men som i “Abehånden” af W. W. Jacobs skal man være forsigtig med, hvad man beder om…

En anden novelle, som skal fremhæves, er “For sent” af Gillian Cross. Ben er venner med den vilde Tod, som lokker ham med til at lave spilopper juleaftensdag. Men så kommer Tod til skade med benet, og Ben må ringe på i et skummelt hus for at låne telefonen. Indenfor finder de en gammel kone, som byder dem ind. Men Ben er bange og går, og da han vender tilbage med sin far for at køre Tod hjem, ser huset helt anderledes ud.

De øvrige noveller i samlingen er: “Barsk vinter” af Robert Swindells, “Den gamle ligvej” af K. E. Peyton, “Julespøgelser” af David Belbin, “Uhyret med de grønne øjne” af Tessa Krailing, “Uglegylp” af Garry Kilworth og “Vi ses” af Jill Bennett.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.