Poltergeist

Poltergeist 1982Poltergeist er en af de film, jeg husker, jeg så med rædsel som barn. Den er instrueret af Tobe Hooper, som især er kendt for Motorsavsmassakren, og er skrevet og produceret af Stephen Spielberg. Jeg har flere steder læst, at det i virkeligheden hovedsageligt var Spielberg, som instruerede, og på en måde minder Poltergeist da heller ikke meget om Hoopers øvrige film. Men begge har afvist alle rygter, og uanset hvem af dem, der stod bag kameraet, synes jeg stadig, at resultatet holder.

Poltergeist starter i ren forstadsidyl. Familien Freeling bor i en fredelig forstad. Farmand er ejendomsmægler og mor går hjemme med de tre børn. Men så en nat begynder den yngste pige, Carol Anne, at tale med “tv-folkene”, og snart sker en masse underlige fænomener. Stole flytter sig af sig selv, hunden begynder at opføre sig anderledes osv. Familien lægger dog ikke noget i det – før Carol Anne forsvinder! Nu går fænomenerne helt amok, og familien søger hjælp hos Dr. Lesh, som undersøger paranormale fænomener.

Selvom mange af special effects’ne i dag virker gammeldags, så er der faktisk også scener, som stadig er lige uhyggelige. På et tidspunkt falder moren i familiens nyopgravede swimmingpool, og pludselig befinder hun sig midt mellem hundredevis af skeletter. En anden scene, som stadig får mig til at hoppe ud af stolen, er da Carol Anne sidder foran tv’et, og pludselig rækker en spøgelsesagtig hånd ud af skærmen.

Carol Anne spilles af den 7-årige Heather O’Rourke, som ligner en lille engel med sit lange lyse hår og de store blå øjne. Hun spiller også godt, og er den eneste skuespiller som er med gennem alle tre film. Desværre døde Heather O’Rourke allerede som 12-årige, ligesom man var blevet færdig med at optage Poltergeist III.

Om filmen:

Instruktør: Tobe Hooper
Udgivelsesår: 1982

2 tanker om “Poltergeist

  1. Mikkel siger:

    lyder som en fed film, men det er lidt træls når du afsløre hvad du selv kalder “de mest uhyggelige scener”
    så går vi andre jo glip af det chok 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.