Poltergeist II – the other side

Poltergeist II - on the other side. Hentet på www.laserdisken.dk

Efter den første films store succes (i løbet af et halvt år indspillede “Poltergeist” sit budget 7 gange) besluttede MGM sig for at forfølge successen med en opfølger. “Poltergeist II – on the other side” blev færdig i 1986 og havde i store træk samme skuespillertrup som etteren. Heather O’Rourke som Carol Anne, Oliver Robins som broderen Robbie, Craig T. Nelson som faren Steve, JoBeth Williams som moren Diane og Zelda Rubenstein som mediet Tangina.

Filmen starter ca. et år efter den første film sluttede. Familien Freeling bor nu hos mormoren, og alt ånder tilsyneladende idyl. Mormoren er dog klar over, at Carol Anne har særlige evner, men når hun forsøger at tale med Diane om det, lukker hun helt i. Diane VIL ikke tænke mere på fortiden. Det bliver hun dog nødt til, da mormoren dør, og indianeren Taylor kort efter dukker op. Han er blevet sendt af Tangina, der har opdaget, at den onde entitet har fundet frem til familien igen. Nu starter endnu en styrkeprøve mellem familiens kærlighed til hinanden, og det ondes forsøg på at få Carol Anne med sig til den anden side.

“Poltergeist II – on the other side” er ikke så god en film som den første, men den er faktisk slet ikke så dårlig. Jeg husker stadig med gru præsten Kane, som vi ser i kød og blod (eller hvad han nu materialiserer sig i) her i toeren. Og han er stadig utrolig uhyggelig og spiller så de små hår rejser sig. I denne film kommer far Steve lidt mere på banen, og også han har en uforglemmelig scene med en flaske tequila. Hvor Heather O’Rourke var uimodståelig som Carol Anne i første film, er hun lidt mindre fængslende i denne, men hendes lyse hår og store blå øjne gør stadig indtryk.

Af en toer at være er “Poltergeist II – on the other side” derfor ikke noget dårligt forsøg. Jeg kan godt lide, at man også har prøvet at putte lidt humor ind i historien (“Car’s still angry?” “Angry! That car’s pissed!!!”), og så synes jeg udviklingen af Kane i menneskeskikkelse er et veltænkt træk. Dele af historien minder meget om første film, men det bliver trods alt ikke for meget.

Om filmen:

Instruktør: Brian Gibson
Udgivelsesår: 1986

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.