The thing from another world

The thing from another worldSå fik jeg endelig set originalen, som John Carpenter lavede sin genindspilning The thing af i 1982. Christian Nybys film fra 1951 er en mere humoristisk og knap så uhyggelig film, men jeg tror egentlig, at den var ganske skræmmende i sin tid.

Kaptajn Hendry sendes til en arktisk forskerbase, hvor man har fundet noget stort begravet i isen. Da man forsøger at springe tingen – som man hurtigt finder ud af er en form for rumskib – ud af isen, sprænger man det i stedet i luften. Men det lykkes at redde en indfrossen skikkelse med tilbage til base. Her forlanger kaptajn Hendry ,at den holdes under vagt i frossen tilstand. Men ved et uheld tør isen omkring skikkelsen, og pludselig har man et grønt monster på fri fod, der tilsyneladende er en form for plante med smag for blod.

I The thing from another world står hæren og videnskaben stejlt overfor hinanden. Den førende videnskabsmand dr. Carrington er sikker på, at man kan kommunikere med den fremmede, mens kaptajnen ønsker at holde den under lås og slå. Og det viser sig jo også, at den var en grimme karl – morale: Pas på de fremmede. Skyd først og spørg senere! Det er lidt interessant, som filmhistorien veksler imellem at se på aliens som enten farlige eller som menneskets venner. De forskellige synsvinkler kommer i bølger. Men her under kommunistforskrækkelsen er de fremmede i hvert fald tydeligtvis onde.

Jeg kunne genkende mange elementer som Carpenter brugte i sin version, og ikke mindst de afsluttende ord som bringes næsten ordret i en anden Carpenter film The Fog: Watch the skies, everywhere! Keep looking. Keep watching the skies!

Om The thing from another world:

Instruktør: Christian Nyby, Howard Hawks (uncreditet)
Udgivelsesår: 1951

Også omtalt på horrorsiden.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.