Poltergeist III – they’re back … again

Hvor jeg synes, at toeren i Poltergeist-serien stadig er et gensyn værd, må jeg sige, at det er treeren bestemt ikke! Jeg kunne ellers huske en vældig uhyggelig spejlscene, ligesom en scene i en P-kælder stod lyslevende for mig. Desværre var mine minder væsentlig bedre end filmen.

I “Poltergeist III – they’re back … again” bor Carol Anne hos sin moster Patricia og dennes mand Bruce sammen med hans teenagedatter Donna i et stort højhus kompleks fyldt med spejle i gangene, i lejlighederne, i elevatoren – overalt. Carol Anne går på en skole for særligt begavede børn med sociale handicaps, og hendes psykolog dr. Seaton bryder sig ikke meget om hende. Under en hypnose får han gjort Kane opmærksom på Carol Anne. Kane kan komme igennem via spejle, og denne gang vil han altså have sin engel.

For det første er det ikke Julian Beck, der spiller Kane (han døde desværre), og Nathan Davis som spiller rollen her, er ikke tilnærmelsesvis så uhyggelig. Plus at hans replikker stort set alle lyder: “Carol Anne – we would never hurt you – lead us into the light”, og det bliver så gentaget hvert andet minut. KEDELIGT! For det andet er manuskriptet ganske enkelt ringe her i treeren. For det tredje er Heather O’Rourke denne gang ikke særlig interessant i rollen. Hun er simpelthen blevet for stor til at være en tuttenuttet engel, som vi føler med. Og så må man jo også sige, at titlen i sig selv afslører hvilket makværk den er. “They’re back – again” er i hvert fald ikke særligt originalt i min optik.

Instruktøren Gary Sherman har også været med til at skrive manuskriptet. Det kan jeg ikke rose ham for. Til gengæld vil jeg dog gøre lidt reklame for en af hans tidligere film, nemlig “Dead and buried” som jeg husker som en rigtig fin oplevelse.

Instruktør: Gary Sherman
Udgivelsesår: 1988

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.