The Ghost aka Ryeong

The Ghost aka RyeongJi-won har mistet sin hukommelse, og nu forsøger hun at få hverdagen til at hænge sammen. Hun lider af mareridt, og en dag bliver hun opsøgt af en gammel veninde, Yu-jung, som fortæller, at en fælles veninde er død – druknet. Kort efter dør også Yu-jung, og så forsøger Ji-won for alvor at finde ud af, hvad der er sket – og hvorfor alle bebrejder hende…

Jeg havde lidt svært ved at få starten til at passe sammen med resten af filmen, men efter 10 minutter blev jeg alligevel grebet. The Ghost har flere scener, hvor jeg næsten hoppede ud af stolen. Den er ikke krybende uhyggelig, men har nogle klart fede chok-effekter, og så kan jeg godt lide, at historien ikke helt er til at regne ud. Selv til allersidst var jeg i tvivl om, om instruktøren alligevel prøvede at snyde mig.

Selvfølgelig har vi efterhånden set “kvindeskikkelsen med det lange sorte hår og uhyggelige øjne” i mange af de asiatiske gysere, men hun fungerer alligevel her – og er måske i virkeligheden bare en pendant til vores lagen-spøgelse?

Ha-Neul Kim, der spiller hovedrollen som Ji-won, gør det rigtig godt. Hvor nogen af veninderne overspiller i skrækscenerne, så spiller Ha-Neul meget overbevisende og holder fint balancen mellem angst og overspilning. Dermed bliver The Ghost faktisk også en interessant film mht. skuespilspræstationer, og det er ikke så tit, det lykkes i en asiatisk horrorfilm efter min mening.

Om The Ghost:

Instruktør: Tae-kyeong Kim
Udgivelsesår: 2004
Originaltitel: Ryeong

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.