John Constantine

For et par uger siden genså jeg filmen Constantine, der bygger på tegneserien om John Constantine. Det gav mig lyst til at genlæse de to hæfter, der er kommet på dansk, og det kan varmt anbefales.

Londons dæmoner er en samling af forskellige historier fra forskellige forfattere og tegnere. Stilen i fortællingerne er meget forskellige, men en af de mere fascinerende er historien “Hold me”, som er tegnet af Dave McKean. En historie om en bums, som fryser ihjel, og senere hjemsøger bygningen det er sket i, fordi han ønsker at nogen skal holde om ham. Danske Peter Snejbjerg har også illustreret en historie (skrevet af Garth Ennis) “And the growd goes wild”. Her fortæller Chas nogle drikkekammerater en historie om Johns bedrifter, da et spøgelse skal uddrives fra en trappeopgang. Den sidste historie i samlingen er “The first time” fra Johns barndom, tegnet af Dave Taylor og skrevet af Brian Azzarello. Den er i modsætning til de øvrige historier holdt i klare farver og med bløde streger, og fortæller om Johns første cigaret. En rigtig charmerende historie.

Hans værker og maskiner er derimod en samlet historie. En række mennesker går pludselig i koma, heriblandt Johns niece Trish. Det viser sig, at dæmonen Beroul samler sjælene ind og planlægger at lave helvede på jorden. Men John har ikke tænkt sig at lade ham gøre det uden kamp, så han opsøger aztekernes dødsgud Mictlantecuhtli i håb om at kunne lave en aftale.

Hans værker og maskiner er skrevet af Mike Carey og tegnet af Leonardo Manco, som har lavet nogle virkelig flotte illustrationer. Jeg er især vild med hans fortolkning af den aztekiske dødsgud, ligesom hans brug af billedrammer er rigtig spændende.

Læs mere om John Constantine på Sleazehound

Danske John Constantine udgivelser:

Titel: John Constantine Hellblazer – hans værker og maskiner
Udgivelsesår: 2005
Forlag: G. Floy Studio, 130 sider

Titel: John Constantine Hellblazer – Londons dæmoner
Udgivelsesår: 2005
Forlag: G. Floy Studio, 140 sider

En tanke om “John Constantine

  1. Janus siger:

    Sjovt – dem har jeg også lige genlæst inden for de sidste par dage. Gode tegneserier. De måtte gerne oversætte nogle flere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.