Ghost game

Ghost gameGhost game er en af den slags film, som har et godt oplæg, men  desværre ikke lever op til det.

11 mænd og kvinder har meldt sig til et reality show, der bliver optaget i en nedlagt lejr, der fungerede som fængsel under krigen. Her blev der tortureret og dræbte tusindvis af fanger, og de 11 deltagere skal bo i fangernes celler, gå i deres tøj og udfører nogle opgaver undervejs i showet, hvor de naturligvis bliver filmet overalt, hvor de går. Pointen er, at deltagerne skal møde deres største frygt, og vinderen er den, som holder ud til den bitre ende. Præmiesummen er hele 5 millioner bath.

Men knap er optagelserne begyndt, før der begynder at ske ting, som ikke er planlagte. Nogle af deltagerne ser ting, som ikke er der og flere af dem bryder sammen i rædsel. Tv-produceren er dog ligeglad – det er jo godt tv! Efterhånden går det op for deltagerne, at det ikke kun er et spørgsmål om at vinde, det er snarere et spørgsmål om at overleve…

Jeg synes som sagt, at idéen bag Ghost game er rigtig god. Det er skræmmende at forestille sig et reality show finde sted, hvor folk har lidt og er døde under tortur, og der kunne komme nogle virkelig uhyggelige scener ud af det. Desværre kommer det aldrig til at virke. Personerne bliver aldrig rigtig vedkommende, og dermed bliver det ikke interessant, hvad der sker med dem, og dermed bliver det ikke uhyggeligt, uanset om de ser spøgelser eller ej.

Historien fortælles også alt for usammenhængende. Fx kommer plottet om de opgaver, deltagerne skal løse undervejs i showet, heller aldrig til at fungere. Hvad der kunne have været uhyggelige scener, bliver i stedet tilfældige klip med skuespillere som slår på en ophængt dukke eller ødelægger et kranie. Man ved ikke hvad eller hvorfor, og så bliver det ligegyldigt.

Så selvom settet var ret uhyggeligt, og idéen med den hjemsøgte lejr med en sindssyg kommandant var fyldt med muligheder, så ender Ghost game med at være en kedelig og ligegyldig affære i mine øjne. Og øv over det…

Om Ghost game:

Instruktør: Sarawut Wichiensarn
Udgivelsesår: 2006
Originaltitel: Laa-thaa-phii

Også omtalt på horrorsiden.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.