Return of the fly

Efter successen med “The fly” producerede 20th Century Fox allerede året efter opfølgeren “Return of the fly”. Vincent Price er også med i denne, som følger Andre og Helene Delambres søn Philippe som voksen.

Philippe er meget optaget af sin fars opdagelse af en maskine, som kan flytte materie gennem rummet ved at opløse det i atomer og samle dem igen, og han arbejder videre med de noter, som overlevede farens destruktion. Desværre er hans hjælper, den kriminelle Alan Hinds som blot ønsker at stjæle maskinen og sælge den videre til højestbydende. Da Philippe opdager det, kommer det til et opgør, og Philippe genoplever sin fars uheld i maskinen på nærmeste hånd, da han selv bliver forvandlet til halvt mand, halvt flue. Men Alan Hinds og hans kumpaner har gjort regning uden vært, for Philippe søger en grusom hævn.

“Return of the fly” er ikke nær så god som originalen. Plottet er ikke særligt interessant, og selvom der er lagt vægt på at skræmme publikum med mand-flue slagsmål, så virker det ikke nær så uhyggeligt i denne. Og hvor det etiske i opfindelsen spillede en stor rolle i første film, så har det ingen betydning her. Fortsættelsen bliver derfor efter devicen “more is much better”, og det holder sjældent – heller ikke i dette tilfælde.

Instruktør: Edward Bernds
Udgivelsesår: 1959

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.