One missed call

One missed call 2003Af alle filmene i første sæson af Masters of Horror var Takashi Miikes Imprint den eneste, som virkelig nåede ind, hvor det gjorde mig urolig. Derfor kan det godt undre mig lidt, at jeg først har fået set One missed call nu.

En gruppe studerende har en hyggeaften i byen, da pigen Yoko modtager en mærkelig besked på sin mobil. Beskeden er sendt to dage fremme i tiden og er sendt fra hendes egen telefon. De unge slår det hen som et tilfælde, men Yoko dør på det nøjagtige tidspunkt beskeden blev sendt. Så modtager Kenji en tilsvarende besked – og dør – og da Yumis veninde Natsumi også får en besked, sætter Yumi sig for at opklare, hvad der sker. Hun får hjælp af Yamashita, hvis søster også er død. Men har det noget med mobilbeskederne at gøre?

One missed call er blevet genindspillet i 2008 til det amerikanske marked. Uden at have set den, er jeg ret sikker på, at den ikke kan leve op til originalen. Takashi Miike har nemlig lavet en uhyggelig og velkomponeret historie, som måske nok bliver lidt for meget mod slutningen, men alligevel slutter godt, for bedst som man tror, at tingene hænger sådan sammen, laver han et lille twist, og alt er helt anderledes.

Læs også omtalen på Sleazehound.dk

Om One missed call:

Instruktør: Takashi Miike
Udgivelsesår: 2003
Originaltitel: Chakushin ari

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.