Behind the mask – the rise of Leslie Vernon

Scott Glossermans film fra 2006 er en sjov blanding af dokumentar- og slasherfilm.

Leslie Vernon har besluttet sig for at følge i fodsporene på sine store idoler Freddy Krueger, Michael Myers og Jason Voorhees og blive den næste store mytiske seriemorder, så han inviterer et filmhold til at følge ham under forberedelserne til en slashernat. Filmholdet ledes af pigen Taylor, som både er fascineret og frastødt af Leslie, men trofast filmer alt. Da slashernatten bliver virkelighed, kan hun dog ikke forholde sig passivt og forsøger at redde de unge ofre. Men Leslie har forberedt sig godt og er en dygtig improvisator …

“Behind the mask – the rise of Leslie Vernon” er en vellykket film, selvom det er Scott Glossermans første. Første del er sjov og satirisk, når man følger seriemorderens forberedelser og hører, hvordan han “snyder” ved at lægge falske spor ud til sine ofre, eller hvordan han må træne fysisk for at kunne være alle steder på en gang osv. Anden del er en vellykket slasherfilm, hvor Leslie Vernon fungerer godt som uhyggelig mytisk seriemorder.

Også castingen er vellykket. Nathan Baesel er imponerende i rollen som Leslie, hvor han i starten er morsom og ikke spor skræmmende, så bliver han en yderst effektiv dræber, når han tager masken på. Og i en af de lidt mindre roller spiller Robert Englund en psykiater, som prøver at stoppe Leslie – ikke ulig Donald Pleasence som Sam Loomis i “Halloween” (Englund er bare sjov med vilje). Også Zelda Rubenstein fra Poltergeist-filmene er med, og så synes jeg, at Scott Wilson gør det fremragende som den pensionerede seriemorder, der er Leslis mentor.

Det er nok ikke en film, som stadig står printet på min nethinde om et par år, men det er bestemt en film, som er værd at bruge et par timer på.

Instruktør: Scott Glosserman
Udgivelsesår: 2006

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.