Fluen

I 1986 lavede David Cronenberg en genindspilning af “The fly” med Jeff Goldblum i hovedrollen som Seth Brundle, videnskabsmanden som opfinder en telepod, der kan flytte entiteter fra et sted til en anden. Som i originalhistorien teleporterer han sig selv, men der har gemt sig en flue i telepoden, og de to gen-masser fusioneres. I starten virker Seth forbedret, men da han fysisk begynder at ændre sig, går det op for hans kæreste, journalisten Veronica (Geena Davis), at noget gik galt i overførslen.

Cronenbergs genindspilning er selv blevet en klassiker og er absolut stadig seværdig, selvom Brundle-fly ikke mere er så skræmmende, som da filmen blev lavet. Jeg kan huske, hvordan anmeldelserne advarede om, at i USA var flere besvimet i biograferne, da de så filmen, og den har da også flere udmærkede splatter-scener (vandt også en Oscar for bedste make-up). Mit største ankepunkt er Cronenbergs besættelse af “kødet”, som skal pensles ud i flere scener, men skuespillet er generelt godt, og selvom slutningen bliver lidt sentimental, fungerer filmen alligevel efter min mening.

Læs omtalen af “The fly” fra 1958

Om filmen:

Instruktør: David Cronenberg
Udgivelsesår: 1986

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.