Dobbeltspil af Joanne Harris

dobbeltspilSt. Oswald er en fin, gammel drengeskole i det nordlige England. Den er ved at være temmelig forfalden, men både lærere og elever føler sig bedre end de lokale, som til gengæld afskyr skolen og alle dens traditioner. Også indbyrdes blandt skolens lærere er der nid og nag og ikke mindst en evig kamp om at bevare tilknyttede privilegier.

Da det nye skoleår begynder, starter også en sand lavine af ulykker. Nogen store, nogen små, men alle griber forstyrrende ind i undervisningen og dagligdagen. Da der også begynder at blive lækket oplysninger til pressen, opstår mistanken om, at en muldvarp er på spil.

Jeg har tidligere læst Sov mit barn af Joanne Harris, som var en udmærket gotisk thriller fra Victoriatidens England. Dobbeltspil foregår i nutiden, men med drengeskolens traditioner trækker den alligevel også bagud i tiden.

Joanne Harris skriver godt, og jeg må nok indrømme, at jeg ikke gennemskuede plottet før til allersidst. Harris laver nemlig et nydeligt twist undervejs, og selvom jeg troede, at jeg gættede det, så gjorde jeg ikke helt alligevel.

Jeg har ikke læst hendes mest omtalte bog “Chokolade” endnu, men det må så blive det næste projekt, for jeg følte mig i hvert fald godt underholdt af Dobbeltspil.

(anmeldt til Bogrummet.dk)

Om bogen:

Udgivelsesår: 2007
Originaltitel: Gentlemen & players
Forlag: Samleren, 470 sider

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.