Hellraiser III – Hell on earth

Den tredje film i Hellraiser-serien har undertitlen “Hell on earth”, og bortset fra Pinhead og puzzleboxen har den ikke meget med de første film at gøre.

Journalisten Joanne kommer på sporet af en historie, da en mishandlet mand bringes ind på hospitalet efter et besøg på natklubben The Boiler Room. Han holder en mystisk æske i sin ene hånd, som er faldet ud af en statue på The Boiler Room. Joanne kommer i kontakt med den unge pige Terri, og sammen finder de ud af, at statuen og boxen stammer fra Channards psykiatriske hospital. Og at statuen indeholder Pinhead, som er på vej tilbage til jorden.

“Hell on earth” er nok den svageste film i serien af dem jeg har fået set i hvert fald. Ved siden af historien om statuen og Pinhead skal vi nemlig trækkes med en historie om Joannes far, som tilsyneladende er død under Vietnamkrigen. Desværre havde filmholdet åbenbart ikke råd til at skyde scenerne fra Vietnam andre steder end i en engelsk skov, og det ser ærlig talt dybt tåbeligt ud. Derudover bliver bibelhenvisningerne tydligere og tydligere, men ikke bedre af den grund.

Nu brokkede jeg mig over, at cenobitterne ikke er de samme som i de to første film, men jeg må dog indrømme, at kameramanden Doc som cenobite er rigtig god.

Instruktør: Anthony Hickox
Udgivelsesår: 1992

Hellraiser-serien:

Hellraiser, 1987 – D: Clive Barker
Hellbound – Hellraiser II, 1988 – D: Tony Randel
Hellraiser III – Hell on earth, 1992 – D: Anthony Hickox
Hellraiser IV – Blodline, 1996 – D: Kevin Yagher, Alan Smithee
Hellraiser V – Inferno, 2000 – D: Scott Derrickson
Hellraiser VI – Hellseeker, 2002 – D: Rick Bota
Hellraiser VII – Deader, 2005 – D: Rick Bota
Hellraiser VIII – Hellworld, 2005 – D: Rick Bota

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.