Hellraiser IV – Bloodline

Hvor jeg var temmelig skuffet over tre’eren i Hellraiser-serien, var “Bloodline” derimod en positiv – omend lidt anderledes – overraskelse.

I “Bloodline” er handlingen rykket frem i det 22. århundrede. En forsker sidder alene tilbage på en rumstation, hvor det er lykkes ham at hidkalde Pinhead ved at åbne boxen. Forskeren stammer fra den slægt af legetøjsmagere, som oprindelig byggede boxen til en fransk aristokrat med hang til påkaldelse af dæmoner. Handlingen udspiller sig således dels i fremtiden, dels i fortiden og dels omkring år 1996 hvor endnu et medlem af legetøjsmager-slægten bygger en box.

Så vidt jeg kan se, er “Bloodline” også den eneste film i serien, som ikke krediterer Clive Barker som writer. Her står kun Peter Atkins krediteret. Atikins er også tilknyttet manuskripterne på film 2 og 3.

Pinhead spiller ikke så stor en rolle her i “Bloodline”, hvor den ledende dæmon i lang tid er kvindeskikkelsen Angelique. Først hen mod slutningen dukker Pinhead op, næsten som en modstander til Angelique. For hun bruger nydelsen som middel til at forføre sine ofre, mens Pinhead bruger smerten.

Instruktør: Kevin Yagher, Alan Smithee
Udgivelsesår: 1996

Serien Hellraiser:

Hellraiser, 1987 – D: Clive Barker
Hellbound – Hellraiser II, 1988 – D: Tony Randel
Hellraiser III – Hell on earth, 1992 – D: Anthony Hickox
Hellraiser IV – Blodline, 1996 – D: Kevin Yagher, Alan Smithee
Hellraiser V – Inferno, 2000 – D: Scott Derrickson
Hellraiser VI – Hellseeker, 2002 – D: Rick Bota
Hellraiser VII – Deader, 2005 – D: Rick Bota
Hellraiser VIII – Hellworld, 2005 – D: Rick Bota

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.