Hellraiser – Deader

Efter film fire i Hellraiser-serien sprang jeg frem til film syv “Hellraiser – Deader”, så måske mangler jeg noget viden i min beskrivelse af den.

I “Deader” er hovedpersonen igen en journalist, den hårdkogte Amy Klein, som ikke går af vejen for at udgive sig for en crackluder, hvis det giver hende en god historie. En dag modtager hendes redaktør et videobånd, hvor en kvinde dræber sig selv – for at blive vækket til live af en mand, kaldet Winter. Båndet er sendt fra Rumænien, så Amy rejser hertil for at finde afsenderen, en kvinde ved navn Marla.

Men da Amy når frem, er Marla død i sin lejlighed. Amy finder dog en mystisk box, som hun tager med sig i sin jagt på at finde frem til mere om den mystiske sekt, som kaldes for Deader. Det lykkedes hende også at finde frem til Winter, men undervejs bliver virkeligheden mere og mere forstyrret, og Amy kommer i tvivl om, hvad der er virkeligt, og hvad der er fantasi.

Jeg kunne faktisk godt lide “Deader”, selvom jeg ikke er sikker på, at jeg forstår den. Den verden, som Amy bevæger sig ind i, er så sær og forskruet, at jeg heller ikke kunne finde ud af, hvad der var virkeligt, og hvad der blot skete i Amys hoved. Der er nogle virkelig fede scener undervejs, som da Amy opsøger Winter første gang og væggene lukker sig mere og mere om hende. Eller scenen i badeværelset hvor Marla er død.

Pinhead synes ikke at spille så stor en rolle her i “Deader”. Han dukker op, fordi han er træt af, at Winter stjæler hans sjæle, og dem kan Amy hjælpe ham med at få fat i. Men hvorfor Winter har brug for Amy, kunne jeg ikke helt gennemskue. Som sagt kan jeg godt lide “Deader”, men jeg må dog indrømme, at jeg er ved at blive en lillesmule træt af at høre Pinhead skrige “NOOOO” til sidst i filmen, ligesom bibelreferencerne (I am the way) er ved at være lidt for påklistrede. Men det er nok en konsekvens af have set så mange af dem i træk 🙂

Instruktør: Rick Bota
Udgivelsesår: 2005

Hellraiser-serien:

Hellraiser, 1987 – D: Clive Barker
Hellbound – Hellraiser II, 1988 – D: Tony Randel
Hellraiser III – Hell on earth, 1992 – D: Anthony Hickox
Hellraiser IV – Blodline, 1996 – D: Kevin Yagher, Alan Smithee
Hellraiser V – Inferno, 2000 – D: Scott Derrickson
Hellraiser VI – Hellseeker, 2002 – D: Rick Bota
Hellraiser VII – Deader, 2005 – D: Rick Bota
Hellraiser VIII – Hellworld, 2005 – D: Rick Bota

2 tanker om “Hellraiser – Deader

  1. Kim siger:

    Jeg synes faktisk det er rigtig rigtig træls den ikke er en selstændig film, der er jo sindssyg mange gode ideer og uhygge i den, men et fremragende manus virker desperat presset ned i konceptet. Pinhead er overvægtig og de tre gutter virker både trætte og slidte. De burde slet ikke have været med.
    mvh
    Kim

  2. Jette siger:

    Enig i at Pinhead virker sært overflødigt heri, men på en eller anden mærkelig måde var jeg som nævnt alligevel lidt betaget af filmen 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.